18 Μαρ 2015

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Παπακωνσταντίνου: Μόνο αυτός μπορούσε να ανοίξει αρχεία για Παπανδρέου και δικά του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ 
H Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ήταν καταπέλτης κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ανέφερε ένα προς ένα τα αρχεία που ανοίχτηκαν - τα 58- και επεσήμανε ότι ....
πολλά από αυτά ανήκαν σε ονόματα όπως Παπανδρέου, ένα Παπακωνσταντίνου, και άλλα με άλλα ονόματα, αλλά και αρχεία με τα μεγαλύτερα ποσά.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε ο λογαριασμός με τα 500 εκ. δολλάρια.
"Ολα αυτά, τόνισε η εισαγγελέας, παραπέμπουν σε στοχευμένη αναζήτηση από τον χρήστη που έκανε τα ανοίγματα και διερωτήθηκε:¨
«Ποιός άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου; Ποιός αλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Αγγελόπουλο ήξερε ποιά ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Oυτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος,ήξερε ποιοί είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις...».

Και πρόσθεσε με νόημα.
«Ποιός άλλος από τον ίδιο τον κατηγορούμενο ήξερε ότι οι Συκιαρίδης και Ρωσώνης, που ήταν καταθέτες της λίστας, ήταν σύζυγοι των πρώτων εξαδέλφων του πρώην υπουργού;»

Η αγόρευση της Εισαγγελέως
"Ειλικρινά δεν είναι καθόλου ευχάριστη η θέση μου. Δεν θα ήθελα ποτέ στο έδρανο του κατηγορούμενου να είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού κράτους και εγώ να είμαι κατηγορούσα αρχή".
Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, ξεκίνησε την αγόρευσή της επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε αναφέροντας: "Εκ της υποχρεώσεως μου της υπηρεσιακής, έχω αυτό το δυσάρεστο καθήκον σήμερα. Και πιο πολύ στεναχωριέμαι γιατί θα πρέπει να πω και πράγματα που θίγουν και το κράτος μας σαν ζωντανό οργανισμό που κάποιες φορές δεν λειτουργεί σωστά".
Αφού ευχαρίστησε τους παράγοντες της δίκης, για την άψογη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης.

Αποσβεστική προθεσμία
Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην αποσβεστική προθεσμία, κατά πόσο δηλαδή τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Για το ζήτημα αν υπάρχει παραγραφή, καθώς πέρασαν περισσότερες από δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι, είπε πως "βουλευτική σύνοδος χωρίς βουλευτική περίοδο δεν υφίσταται".
Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως "δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία". Κι αυτό γιατί η Βουλή που συστήθηκε την 18η Μαΐου 2012, διαλύθηκε την επόμενη ημέρα λόγω αδυναμίας σχηματισμού της κυβέρνησης και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές για την 17 Ιουνίου και έτσι η εν λόγω Βουλή δεν άσκησε καθήκοντα. Κατέληξε δεν πως στη χώρα μας  "έχουμε απομείνει να έχουμε τόσο μικρή αποσβεστική προθεσμία που τείνει να εξαλειφθεί το αξιόποινο".


Πηγή: iefimerida.gr