26 Μαρ 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Δραματικές αποκαλύψεις για τη βουτιά θανάτου του μοιραίου airbus στις γαλλικές Άλπεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης, Αντρέας Λούμπιτς, οδήγησε συνειδητά το αεροσκάφος της...
Germanwings στη συντριβή. Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων. Το προφίλ του Λούμπιτς. Διαβάστε επίσης: Οκτώ αεροπορικές τραγωδίες από αυτοκτονίες πιλότων. 
2. Στη δημιουργία οδικού χάρτη για τον έλεγχο των καταθέσεων συμφώνησαν Ελβετία και Ελλάδα. Οι Ελβετοί αξιωματούχοι, αποκάλυψαν, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ότι μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης φορολογικών στοιχείων κατατέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
3.Αντίστροφη μέτρηση 5 ημερών ξεκινά από σήμερα για να «ξεκλειδώσει» το deal Αθήνας – Ευρώπης, ένα deal που διαμορφώνεται και πάλι με όρους σκληρού πόκερ από την πλευρά των πιστωτών.
4. Η Υεμένη είναι το νέο πεδίο στον μεγάλο Αραβικό Πόλεμο. Οργισμένες αντιδράσεις και ανησυχίες για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή πυροδότησαν οι αεροπορικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, οι οποίοι κάνουν λόγο για κήρυξη πολέμου.
5. Με γραμμή... Siemens ο δικηγόρος του Υπ. Οικ. στην προσφυγή στο ΣτΕ. Ερωτηματικά εγείρει η στάση που κράτησε ο Αναστάσιος Μπάνος στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για τον αμφισβητούμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με τη Siemens.
6. Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη συμφωνία του eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φοβάται να φέρει τη σύμβαση στη Βουλή και δίνει το κείμενο στη δημοσιότητα. «Άνθρακες ο θησαυρός των δήθεν αποκαλύψεων Σαμαρά» απαντά η κυβέρνηση.
7. Αποφυλακίζονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι προφυλακισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για βασανισμό μέχρι θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλίε Καρέλι.
8. Τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ανέδειξαν φέτος στη δεύτερη θέση οι αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού «Prospects», στη λίστα με τους μεγαλύτερους στοχαστές στον κόσμο για το 2015.
9. Ένα νεογέννητο αρκουδάκι βρήκαν οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Εικάζεται ότι άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι.
10. Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο συνθέτης του γνωστού «Χάλι γκάλι» που τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η σοφερίνα» και έγινε τεράστια επιτυχία.
Διαβάστε επίσης για τα επτά πράγματα που κάνουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας να φαίνεται ανορθόδοξο και επαναστατικό, δείτε ένα ιδιαίτερο headbanging στην παρέλαση και μάθετε για το εφιαλτικό ταξίδι 45 μεταναστών στα Βαλκάνια. Μην χάσετε όπως κάθε εβδομάδα το κινηματογραφικό αφιέρωμα του tvxs.gr, Πάμε Σινεμά. Οι ταινίες και τα κινηματογραφικά δρώμενα διά χειρός, Γιώργου Ρούσσου.
* Σκίτσο της Μαρίας Καμένσκι
Πηγή:http://tvxs.gr