22 Μαρ 2015

Σακελλαρίδης: Ποια «υπόθεση Κατρουγκαλου»; Ο Βορίδης εκπροσωπούσε τις εταιρείες που έφαγαν τα χαράτσια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real Fm, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Βήματος για τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο τόνισε πως ο υπουργός έδωσε...
«αποστομωτικές απαντήσεις» στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα υπενθύμισε και την περίπτωση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναλάβει την «περίφημη υπόθεση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός». «Και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα», τόνισε.«Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, κάλεσε συνέντευξη Τύπου, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους και να δεχτεί ερωτήσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν προσπάθησε ο κ. Κατρούγκαλος να κρυφτεί ή να κλείσει το θέμα, αλλά ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις δημοσίως και δέχθηκε ερωτήσεις ώστε να μη μείνει καμία απολύτως ψευδής αίσθηση ότι το δημοσίευμα είναι βάσιμο. Επίσης βγήκε σε αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο που συνέταξε και το ρεπορτάζ αυτό και νομίζω ότι οι απαντήσεις που έχει δώσει είναι αποστομωτικές και δείχνουν στην ουσία ότι όχι απλώς δεν τίθεται θέμα, αλλά τίθεται θέμα για αυτούς που βάζουν το θέμα», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:
«Μου προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η σπουδή με την οποία έσπευσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσου ένα ρεπορτάζ, το οποίο κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μάλλον ο μόνος λόγος για τον οποίο πραγματικά μπορεί να είναι χρήσιμο είναι στον τομέα της λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση».
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «ηθικό ζήτημα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Μα τι ηθικό ζήτημα να υπάρχει; Αδυνατώ να ακολουθήσω αυτή τη συλλογιστική. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μάχιμος δικηγόρος, υπερασπιζόταν ανθρώπους που είχαν χάσει τις δουλειές τους, τους μισθούς τους, μέσα από την βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, ποιο είναι το ηθικό ζήτημα όταν αφότου γίνεται ευρωβουλευτής σταματάει αυτού του τύπου το λειτούργημά και πολύ περισσότερο όταν είχε γίνει Υπουργός. Για το τι έκανε πριν γίνει ευρωβουλευτής ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο δεν πέφτει λόγος στον κ. Καραγκούνη, ούτε σε εμάς.
Αντιθέτως είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση, το να ασκεί το λειτούργημά του και να δίνει μάχες υπέρ αυτών των ανθρώπων. Με την ίδια λογική οποιοσδήποτε ήταν δικηγόρος δεν έχει το δικαίωμα να δικηγορεί προτού γίνει ευρωβουλευτής, προτού γίνει Υπουργός. Ξέρουμε βουλευτές οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμά τους ενώ ήταν βουλευτές και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες στρέφονταν κατά του δημοσίου και μάλιστα σε σκοτεινές υποθέσεις. Να θυμίσω ότι το κ. Βορίδης, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας (ENERGA και HELLAS POWER), που έφαγαν τα χαράτσια, που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα».
Μάλιστα για την «υπόθεση Βορίδη» είπε πως «είναι ανοικτό το θέμα, από την άποψη ότι πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως για τους λόγους τους οποίους επιλέχθηκε να στοχοποιηθεί όχι μόνο ο κ. Κατρούγκαλος αλλά και η κυβέρνηση». «Αυτό που έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν το έχει καμία άλλη, είναι το ηθικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο και έχουμε δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχει κλείσει για εμάς το θέμα. Τώρα ανοίγει, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν τις υποθέσεις αυτές. Ο κ. Κατρουγκαλος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα, έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις. Για εμάς τώρα θα αρχίσει όλη η υπόθεση της αποκάλυψης», τόνισε.
Πηγή:http://tvxs.gr