17 Μαρ 2015

Μπλόκο στα ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις επιχειρεί η Κομισιόν

Επιστολή προς τις ελληνικές Αρχές στην οποία χαρακτηρίζει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές «μονομερείς κινήσεις» της ελληνικής κυβέρνησης έστειλε ο...
εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Brussels Group, Ντέκλαν Κοστέλο, σύμφωνα με το δημοσιογράφου του βρετανικού Channel 4, Πολ Μέισον.Ο δημοσιογράφος παραθέτει την επιστολή ως εξής: «Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μας χθες το βράδυ, αναφέρατε το προγραμματισμένο να περάσει από το Κοινοβούλιο αύριο νομοσχέδιο για την "ανθρωπιστική κρίση". Καταλαβαίνουμε επίσης ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης των δόσεων, πρόκειται να πάνε στο Κοινοβούλιο σύντομα.
»Θέλουμε να παροτρύνουμε έντονα σε κατάλληλες διαβουλεύσεις πολιτικής πρώτα, συμπεριλαμβανομένης της συνοχής με τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.
»Διαφορετικά πράττοντας, συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση η οποία δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, συμπεριλαμβανομένης εκείνων του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου».
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο υπ. Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι τα νομοσχέδια που δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο δεν συνιστούν μονομερής ενέργειες.
Πηγή:http://tvxs.gr