20 Φεβ 2015

Συμφωνία για τετράμηνη παράταση στο Eurogroup

Σε συμφωνία για τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας κατέληξε το Eurogroup. Εν αναμονή της δημοσίευσης του ακριβούς κειμένου και των συνεντεύξεων Τύπου....

Διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το κείμενο κάνει λόγο για τετράμηνη παράταση του προγράμματος έως τον Ιούνιο. Αναφέρουν επίσης ότι σε συνέχεια αυτής της συμφωνίας, τη Δευτέρα, η Αθήνα καλείται να υποβάλει ένα υπόμνημα με διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η έναρξη του Eurogroup καθυστέρησε περίπου δύο ώρες, καθώς προηγήθηκαν μαραθώνιες συζητήσεις. Ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είχαν εναλλάξ συναντήσεις με τον υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και με τον Γερμανό υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στις συνομιλίες «η συζήτηση αφορούσε την ανακοίνωση του Eurogroup για τη διασαφήνιση σημείων της ελληνικής επιστολής» η οποία στάλθηκε χθες και εμπεριείχε το αίτημα παράτασης του προγράμματος της Ελλάδας. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα παράρτημα διευκρινίσεων προστέθηκε στο ελληνικό αίτημα παράτασης.
Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.
Πηγή:http://tvxs.gr