13 Φεβ 2015

Μήνυμα ΕΚΤ προς Ευρωπαίους ηγέτες: Τελειώνετε με τις διαπραγματεύσεις

Μήνυμα προς τους ηγέτες της ευρωζώνης για άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στέλνει η ΕΚΤ, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο στελέχη της Τράπεζας....

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η ΕΚΤ επέκτεινε τον ELA κατά 5 δις ευρώ με τους αξιωματούχους ωστόσο να επισημαίνουν πως η συνέχιση της στήριξης εξαρτάται από τις πολιτικές συνομιλίες για την Ελλάδα.
Επίσης στο Bloomberg, δημοσιεύεται άρθρο το οποίο αναφέρεται στην «τρόικα» που θα πρέπει να φοβάται πραγματικά η Ελλάδα. Όπως σημειώνεται αυτή είναι η συνεχιζόμενη αρνητική ανάπτυξη, τα καταστροφικά κρατικά έσοδα και η αβεβαιότητα για τον τραπεζικό κλάδο.
Την ίδια στιγμή, στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώθηκαν την Παρασκευή ισχυρά κέρδη της τάξεως του 11,28%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 893,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,61%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 912,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 7,84%. Σημείο αναφοράς της ανόδου ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 12,7%.
Πηγή:http://tvxs.gr