17 Φεβ 2015

Πηγές ΕΚΤ: Κανονικά η έκτακτη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες

«Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος της χορήγησης ρευστότητας μέσω του ELA αυτή την εβδομάδα». To δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή...
Κεντρική Τράπεζα, τονίζοντας ότι συνεχίζεται ομαλά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας.Σύμφωνα, πάντα, με το Reuters, «την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί οικονομολόγοι που όπως λένε χαρακτηριστικά αποκλείεται ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, να επιλέξει να ‘βγάλει από την πρίζα’ τις ελληνικές τράπεζες, ενώ ακόμη δεν έχει εξαντληθεί η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της».
Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, η ΕΚΤ δεν επιχειρεί να ακολουθήσει την ίδια τακτική που είχε εφαρμόσει στην περίπτωση της Κύπρου, με την πηγή της Τράπεζας να σημειώνει η κρίση στη χώρα αυτή ήταν αμιγώς τραπεζική, κάτι που δεν ισχύει για τις ελληνικές τράπεζες.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, για να αξιολογήσει την χρηματοδότηση από τον λεγόμενο μηχανισμό επείγουσας χορήγησης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες. Στην κρισιμότητα της συνεδρίαση αυτής αναφέρεται ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας, Goldman Sachs.
Πηγή:http://tvxs.gr