12 Φεβ 2015

Φάιμαν: Να δοθεί στην Ελλάδα μια έντιμη ευκαιρία, όπως στην Ισπανία

Να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται μια έντιμη, καλή ευκαιρία, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, προσερχόμενος στη σημερινή (12/2) σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...
Βρυξέλλες.
Ο καγκελάριος τόνισε, πως «πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζές της, αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση».
Ο κ. Φάιμαν διαμήνυσε για άλλη μια φορά, ότι οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για το λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην τωρινή ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις.
«Θα πρέπει να προσεγγίσουμε μεταξύ μας και να μην περιμένουμε να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση» επισήμανε ο καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να ζητά την τήρηση των συμφωνιών, αλλά και να υπάρχει αμοιβαία προσέγγιση για να βρεθεί ένας δρόμος.
Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει, επίσης, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα δρόμους ως δυνατότητες γεφυρώματος για να εξετάσουν αν είναι σωστά αυτά που λέει η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία, θέλει, όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν, να αντικαταστήσει αναποτελεσματικά και αντικοινωνικά μέτρα με την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, και εδώ θα πρέπει η ΕΕ να δείξει ότι υποστηρίζει εξ αρχής αυτό τον δρόμο, με ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των συμφωνιών.