19 Φεβ 2015

Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντησή του με...
την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνολικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουν κατατεθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, η αναπροσαρμογή επιδομάτων του ΟΓΑ και η επ' αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά θέματα όπως η διατήρηση των ορίων ηλικίας για τις προ του 1983 ασφαλισμένες, μητέρες ανηλίκων.
Επίσης, θα οριστούν τα 50 ένσημα ως ελάχιστο όριο για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και θα αποκλειστούν μειώσεις στο ΕΚΑΣ., θέματα για τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη σχετικές εγκύκλιοι.
"Οι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, μας βρίσκουν σύμφωνους" ανέφερε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε, ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι να εξευρεθούν πόροι, που με βάναυσο τρόπο έχουν περικοπεί».
 Στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως "η Συνομοσπονδία θα βρεθεί αλληλέγγυα, συμμέτοχος, συμπαραστάτης, σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που θα αποκαθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τις πληγές που έχουν δεχθεί από την μνημονιακή λαίλαπα και κατέληξε λέγοντας, ότι «όλα κρίνονται στο πεδίο της εφαρμογής και η βούληση του υπουργού όπως εκφράστηκε εδώ ήταν δεδομένη και περιμένουμε να εφαρμοστεί".

Διαβάστε επίσης:
Ο "μέντορας" του Βαρουφάκη κατά του Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ
Δραγασάκης: Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη
Γκάμπριελ: Μη βιαζόμαστε να πούμε "ναι" ή "όχι" στο ελληνικό αίτημα

Πηγή:http://www.enikos.gr