9 Φεβ 2015

Ο κλειδωμένος

του Ταξινόμου 
Κλείδωσε! Κλείδωσε! αναφωνούν οι αφελείς παπαγάλοι του συστήματος.
Εννοούν φυσικά την παραμονή του κ. Μελαχροινού στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Τέτοιος σεβντάς για σύμβουλο δεν ....
έχει υπάρξει άλλοτε!

Η  ανάληψη του υπουργείου Μεταφορών από τον κ. ΣΠΙΡΤΖΗ, έφερε χαμόγελα στο σύστημα που διοικεί τα ΕΛΤΑ εδώ και χρόνια.

Είχαν καιρό να χαμογελάσουν. Είδαν το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ, να φτάνει στο 4,6% και το ΚΙΔΗΣΟ, στο οποίο προσχώρησαν κάποιοι, να μένει εκτός βουλής. Είδαν τον καλό τους σύμμαχο τον κ. Σαμαρά, να έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Δεν το περίμεναν. Και τώρα τι θα κάνουν χωρίς την εξουσία; Αυτοί μεγάλωσαν με αυτή. Έτσι έφτιαξαν και την συνδικαλιστική παντοδυναμία τους, στηριζόμενοι ακριβώς σε αυτή.

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του νέου Υπουργού, έβαλαν τους παπαγάλους τους να διαλαλούν  σε κάθε γωνιά, πως είναι δικός μας  και εμείς θα έχουμε και πάλι τα κουμάντα!

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει μια γνωστή παροιμία..

Διαδίδουν  πως έχει κλειδώσει η παραμονή του κ. Μελαχροινού. Είναι κλειδωμένη λένε με σιγουριά.. Αυτό τους ενδιαφέρει πάνω απ όλα.

Για να κλειδώσεις κάτι  πρέπει να έχεις το κλειδί και την κλειδαριά, ξέρω εγώ. Αν δεν τα έχεις, κλειδώνεις αέρα κοπανιστό!

Αξίζει όμως να επαναφέρουν στην μνήμη τους κάποιες μικρές, πολύ μικρές λεπτομέρειες,  που προφανώς τους διαφεύγουν!

1. Ο κ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ είναι υπουργός σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΔΕΚΟ είναι γνωστό. Αυτό υπηρετούν όλοι!

2. Τον κ. Μελαχροινό, ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε πριν 2 χρόνια στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, για συγκεκριμένους λόγους. Η θητεία του εν λόγω συμβούλου, η πολιτική του και οι επιλογές του, δικαίωσαν πανηγυρικά εκείνη την απόφαση!

Σήμερα για ποιο λόγο, ως κυβέρνηση πλέον, θα αλλάξει γνώμη;

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πολλές ερωτήσεις στη βουλή για την διάλυση του Ταχυδρομείου, το πάρτι των εργολάβων, το κλείσιμο των Ταχ. Γραφείων, την εκχώρηση κομματιών του ΕΛΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα, τις εκδικητικές διώξεις που υπέγραψε και την πλήρη ταύτισή του με το σύστημα της ΠΑΣΚΕ.

Σήμερα για ποιο λόγο θα τον επιβραβεύσει;

4. Στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι είναι κορυφαίοι υπουργοί σήμερα, τον επισκέφθηκαν αρκετές φορές και ευτυχώς γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα...

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που βρίσκονται στον αντίποδα των απόψεων του κ. Μελαχροινού.

Πως μπορεί να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική;

Θα μπορούσε κάποιος να παραθέσει χίλιους ακόμα λόγους.

Είναι περιττό. Ας το κατανοήσουν καλά όσοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να διατηρήσουν το σύστημά τους ανέπαφο.

Δεν θα τα καταφέρουν! Ούτε μνήμη χρυσόψαρου έχουμε, ούτε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης πάσχουμε.

Αυτός πού κυνήγησε συναδέλφους και συντρόφους μας, που δεν  υπολόγισε ποτέ τον χώρο μας και υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο το σύστημα ΠΑΣΚΕ, δεν θα είναι επιλογή της σημερινής κυβέρνησης!

Ας το χωνέψουν.


ΥΓ:  Μετά από αλλαγή κυβέρνησης τα στελέχη που τοποθετήθηκαν με πολιτικές αποφάσεις, είθισται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Εδώ δεν είδαμε κάτι ακόμα…