13 Φεβ 2015

Έκρηξη οργής Χατζηνικολάου για τη στάση Σαμαρά στο ΕΛΚ:Έτσι θα στήριζε την ελληνική κυβέρνηση;

Την έντονη αντίδραση του γνωστού δημοσιογράφου προκάλεσε το ψήφισμα του ΕΛΚ, και η στάση του Αντ. Σαμαρά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση την οποία παρόλο που είχε δηλώσει πως θα στηρίξει, τελικά την κάλεσε να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα....

«Αυτή είναι η υποτιθέμενη στήριξη που θα προσέφερε ο Σαμαράς στον Τσίπρα»; Είπε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον RealFM.

«Μα είναι ανακοίνωση αυτή που έβγαλε το ΕΛΚ και συνυπέγραψε ο Σαμαράς; Έτσι την εννοεί την στήριξη; Άντε να μην πω τίποτε άλλο..» συμπλήρωσε.

Αφορμή στάθηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος που έκανε λόγω για ανάγκη ο Αλ. Τσίπρας, θα πρέπει να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνησης, παρ’ όλο που στην ομιλία του στη Βουλή πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει ότι θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και δεν θα ασκήσει στείρα αντιπολίτευση.

Ωστόσο, τη στάση του ΕΛΚ διέψευσε αργότερα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, που τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τα αντικοινωνικά μέτρα, κατά 30% στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, αναφέρει μεταξύ άλλων, το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να μην σταθεί εμπόδιο στην βοήθεια προς τους πολίτες της Ελλάδας», ήταν το μήνυμα του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιοζέφ Ντολ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΕΛΚ.

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ καταλήγει ως εξής:

«Η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό».
«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΕΛΚ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».
Πηγή:http://www.7imeres.gr