12 Φεβ 2015

Λαγκάρντ μετά τον Βαρουφάκη: Είναι έξυπνοι και έχουν σκεφτεί τα θέματα

Πρέπει να τους ακούσουμε, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ. Τόνισε πως «είναι ικανοί και έχουν σκεφτεί τα θέματα που τους αφορούν». Ποιοι αποτελούν την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. 
Είχα μια καλή συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών. Όπως μεταδίδει το Reuters η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν σκεφτεί για τα θέματα που τους αφορούν».
«Είχαμε μια καλή συνάντηση, είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.
«Πρέπει να τους ακούσουμε. Αρχίζουμε να ....
δουλεύουμε μαζί και είναι μια διαδικασία που τώρα αρχίζει και θα κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι στο σημερινό Eurogroup ο Γ. Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον νέο πρόεδρο του ΣΟΕ, Γιώργο Χουλιαράκη. Ωστόσο στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, που θα παραβρεθεί αύριο στη Σύνοδο Κορυφής.
Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που πέταξε για την βελγική πρωτεύουσα επέβαιναν πέρα από τον πρωθυπουργό, οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Χουλιαράκης, Γ. Δραγασάκης και ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη.
Σημειώνεται ότι η Έλ. Παναρίτη εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ενώ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευημερία δίχως Όρια». Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.
Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ είναι γιος του γνωστού οικονομολόγου Κένεθ Γκάλμπρεϊθ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα συνεργάζεται με το Levy Economics Institute.
Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Γέιλ.
 
Πηγή: euro2day.gr