16 Φεβ 2015

Ωμός εκβιασμός από Ντάισελμπλουμ για να παραμείνουμε στο Μνημόνιο

Τελεσίγραφο στην Αθήνα για να αποδεχτεί το παρόν πρόγραμμα που κατάστρεψε την ελληνική οικονομία έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup.Με το γνωστό του επιθετικό και απαξιωτικό για την Ελλάδα ύφος ο κ. Ντάισελμπλουμ έδωσε στην ελληνική...
κυβέρνηση μια εβδομάδα προθεσμία για να αιτηθεί παράταση του μνημονίου.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε το «ναυάγιο στη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις προτάσεις της Ελλάδας και γνωστοποιώντας πως δεν υπάρχει κοινό πεδίο με την ελληνική κυβέρνηση.
«Εξετάζουμε τεχνικά τις προτάσεις της Ελλάδας αλλά δεν έχουμε κοινό τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος», σημείωσε οπ πρόεδρος του Eurogroup.
"Δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε κοινά βήματα με την Ελλάδα. Μετά την ενημέρωση για το 70% προς 30% ζητήσαμε επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζοντας πως οι εταίροι παρακάλεσαν Έλληνες να υπάρξει επέκταση του προγράμματος.
«Χρειαζόμαστε χρόνο την οποία μας παρέχει η επιμήκυνση του προγράμματος. Πρέπει να επιμηκύνουμε το υφιστάμενο πρόγραμμα – μνημόνιο», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroupζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα να κάνει χρήση της ευελιξίας.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η επιμήκυνση του προγράμματος σημαίνει και νέες δεσμεύσεις. «Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις προς τους εταίρους της. Πρέπει να υπάρξει σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αλλά το θέμα της Ελλάδας είναι εάν θέλουν επιμήκυνση και ευελιξία του προγράμματος. Όλο το Eurogroup αναμένει το αίτημα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, με ρήτρα ευελιξίας και τήρηση των δεσμεύσεων», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup έστειλε τελεσίγραφο στην Αθήνα. «Δίνουμε προθεσμία μίας εβδομάδας, ώστε να υπάρξει αίτημα παράτασης του μνημονίου. Προτείνουμε παράταση του ελληνικού μνημονίου με ρήτρα ευελιξίας εντός του μνημονίου.