17 Φεβ 2015

«Δύσκολες οι συζητήσεις αλλά θα επιτευχθεί συμφωνία»

Πολλοί εκ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ προέβησαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την Ευρωζώνη, κυρίως δε αναφορικά με το ζήτημα της παράτασης της δανειακής σύμβασης....
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου είπε ότι είναι σημαντικό ότι και οι δύο πλευρές μίλησαν για ευελιξία, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια περνά από την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος.
Η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, ανέφερε ότι επαφίεται στην Ελλάδα και στην ΕΕ να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δήλωσε ότι η χθεσινή συζήτηση αποδείχθηκε άκαρπη, αλλά αυτό είναι ήδη παρελθόν και ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζεμπλουμ, αποχωρώντας από τη σύνοδο, ανέφερε: «Ας περιμένουμε για να δούμε. Θέλουμε μια κατάσταση σταθερότητας. Το ισχύον πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας».

Ο Ματέους Τζουρεκ, υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αλλά οι συζητήσεις είναι πολύ δύσκολες σ’ αυτό το στάδιο και ο χρόνος τρέχει. Σήμερα είχαμε δυνατές δηλώσεις από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε πως το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρωζώνης». 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr