10 Φεβ 2015

«Μπαράζ» διπλωματικών επαφών είχε ο Τσίπρας

Σειρά διπλωματικών επαφών είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς δέχθηκε διαδοχικά τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Μπεχρούζ και τον Αυστραλό πρέσβη κ. Γκρίφιν, ενώ δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό της...
ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τον Ιρανό πρέσβη ο κ. Τσίπρας συζήτησε τις σημαντικές σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές τους, τις περιφερειακές εξελίξεις και τη σημασία εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, και την υποστήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Με τον Αυστραλό πρέσβη ο πρωθυπουργός συζήτησε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα, αλλά και τη σημασία υποστήριξης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία ως γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογή του. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για το ζήτημα του ονόματος και την σημασία επίλυσής του για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών. 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr