19 Φεβ 2015

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Τα γεγονότα… σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1844 ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία.
197 – Ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος νικά τον σφετεριστή Κλαύδιο Αλβίνο στη Μάχη του Λούγδουνουμ, την πιο αιματηρή μάχη μεταξύ ....
ρωμαϊκών στρατευμάτων.
1674 – Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον Τρίτο Αγγλο-Ολλανδικό Πόλεμο. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους, η οποία μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη.
1844 - Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καθιερώνεται η συνταγματική μοναρχία.
1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1910 – Εγκαινιάζεται το «Ολντ Τράφορντ» με τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ (3-4).
1947 - Αποφασίζεται από την κυβέρνηση Μαξίμου η ίδρυση του στρατοπέδου πολιτικών κρατουμένων στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
1952 – Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.
1959 – Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.
1962 - Ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο του Καστελλόριζου, πλην του δημάρχου, μεταναστεύει στο εξωτερικό.
1990 - Πρώτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης λαμβάνει 151 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό, ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «Παρών».
2008 - Η τιμή του πετρελαίου σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι (100,01 δολ.).
(Με πληροφορίες του Wikipedia)

Πηγή: enikos.gr