9 Φεβ 2015

Γλέζος εναντίον Σουλτς: Εκφράσατε απόψεις για την Ελλάδα χωρίς την έγκριση του ευρωκοινοβουλίου

Τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο που θα αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος....
  Το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς δεν παρέλειψε να στραφεί κι εναντίον του Μάρτιν Σουλτς για το γεγονός ότι οι απόψεις που εξέφρασε με την ιδιότητα του για την Ελλάδα, δεν είχαν λάβει προηγουμένως την έγκριση του ευρωκοινοβουλίου.
«Το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος», είπε ο κ. Γλέζος αιτιολογώντας την πρόταση του.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε εναντίον του Μάρτιν Σούλτς. «Λυπάμαι πολύ, κύριε πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;», είπε ο κ. Γλέζος.
Απαντώντας ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλλει την σχετική πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων.
Πηγή:http://tvxs.gr