16 Φεβ 2015

Κυβέρνηση: Οι δημοκρατίες δεν εκβιάζονται

«Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να υπογράψει ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού». Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την αποτυχία για συμφωνία με τους εταίρους που καταγράφηκε στο σημερινό Eurogroup....
Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι «τις τελευταίες ημέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους».

Ωστόσο, «το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου» εξηγούν από το Μαξίμου.

«Όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται» διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Πηγή:http://tvxs.gr