13 Φεβ 2015

Σούλτς: Πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε χώρο να ανασάνει στην ελληνική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος τους ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, κατά τη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει συμβιβασμός και συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και ....
των ευρωπαίων εταίρων. 
«Είναι δίκαιο να επιτρέψουν στην νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα και να αναπτυχθεί. (…) Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση λίγο χώρο να ανασάνει», δήλωσε, σημειώνοντας ωστόσο: «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Εάν αναμένεις και ζητάς αλληλεγγύη υπάρχουν ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν και πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει κατανόηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τον βηματισμό της (…) και πιστεύω ότι τις προσεχείς ημέρες θα είναι πιθανό να βρεθεί ένας συμβιβασμός». 
Ο Μάρτιν Σούλτς, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό, είπε πως δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, ωστόσο αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές κινούνται η μία προς το μέρος της άλλης.
 
Πηγή: tvxs.gr