22 Φεβ 2015

Νίκος Παππάς: Αδιαπραγμάτευτες οι 100 δόσεις και τα εργασιακά

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει μια σειρά από προτάσεις και είναι έτοιμη να συζητήσει «με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα κυριαρχίας τα οποία αφορούν την εσωτερική πολιτική και δεν αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης»...
Την άποψη ότι ο λαός έχει κουραστεί να του σερβίρουν θριάμβους και να βιώνει πανωλεθρίες εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για μία διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε πως η λίστα που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στους εταίρους θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για το δημόσιο, τη φοροδιαφυγή και την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «στις εκλογές πήγαμε με ένα ασφυκτικό πλαίσιο σε σχέση με το deadline της 28ης Φεβρουαρίου», υποστηρίζοντας ότι «κάποια κλιμάκια είχαν στόχο να φτάσουν την Ελλάδα σε κατάσταση ασφυξίας και τη νέα κυβέρνηση να αναγκαστεί να υπογράψει μία συμφωνία που δεν θα είχε τίποτε άλλο από την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος».

«Η επιμονή των εταίρων μας σε αυτή τη στρατηγική ήταν και ο λόγος που δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα στα δύο πρώτα Eurogroup. Οι εταίροι είχαν μάλλον πειστεί από τον κ. Σόιμπλε ότι o μοναδικός δρόμος ήταν η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τη συμφωνία είπε ότι έχουμε μια μεταβατική περίοδο τεσσάρων μηνών, η αξιολόγηση θα γίνει επί της παρατεταμένης συμφωνίας, δεν υπάρχει το e-mail Χαρδούβελη και τα προαπαιτούμενά του, διαμορφώνεται μια λίστα με μεταρρύθμισεις οι οποίες θα συμφωνηθούν μαζί με τους εταίρους για να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να περπατήσει η συμφωνία. Σύμφωνα με τον κ. Παππά η βρισκόμαστε στην αρχή της νέας φάσης κάνοντας λόγο για ένα μικρό βήμα, αλλά πάρα πολύ σημαντικό, όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τα βήματα που γίνονταν πριν.

«Κάθε μέτρο εδάφους θα κερδηθεί με κόπο» δήλωσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θέματα της εσωτερικής μας κυριαρχίας δεν αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης.

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει μια σειρά από προτάσεις και είναι έτοιμη να συζητήσει «με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα κυριαρχίας τα οποία αφορούν την εσωτερική πολιτική και δεν αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης». Ανάμεσα σε αυτά το θέμα των εργασιακών σχέσεων αλλά και οι 100 δόσεις.
Πηγή:http://www.protothema.gr