21 Φεβ 2015

Έσοδα 10 δις. προσδοκά η Ιταλία από Poste Italiane, Enav, FS και Enel

Δεν είναι ικανοποιημένη από τον ρυθμό των ιδιωτικοποιήσεων η Ιταλία παρότι, όπως επισήμανε, ο υπουργός Οικονομικών τα πηγαίνει «λίγο καλύτερα σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες», σύμφωνα με το ....
Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό L' Espresso, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν αναφέρει ότι «η χώρα τα πάει λίγο καλύτερα σε σύγκριση με ένα 12μηνο πριν. Θα μου άρεσε να σκεφτώ ότι αυτό γίνεται χάρη και στην κυβέρνηση» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από 1 χρόνο, επισήμανε ο Πάντοαν στο περιοδικό, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Η στρατηγική της κυβέρνησης επικεντρώνεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη μείωση της φορολογίας το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την περικοπή των δαπανών στον προϋπολογισμό, επανέλαβε ο ίδιος. «Υπάρχει κάτι που δε με ικανοποιεί κι αυτό είναι ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι βραδύτερος απ’ όσο θα έπρεπε» προσέθεσε ο ίδιος.
Ο Πάντοαν είχε δηλώσει το Δεκέμβριο ότι στόχευε εφέτος να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των ομίλων Poste Italiane, Enav (έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας) και FS (δημόσια επιχείρηση σιδηρόδρομων) και στην αποκρατικοποίηση μέρους της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Enel, με στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι η αγορά το 2014 είχε αντιμετωπίσει «δυσμενώς» τα σχέδια της κυβέρνησης.

Πηγή: metaforespress.gr