14 Δεκ 2014

GreeksAskJuncker: Περίγελος στο Twitter ο Γιούνκερ εξαιτίας της ωμής παρέμβασης για την Ελλάδα

- Η παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν για το τί πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες δεν πέρασε... ασχολίαστη από τα social media
- Ειρωνεία και θυμός από Έλληνες χρήστες για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...

- «Έβαλα νερό να βράζει, τι μακαρόνια απαιτεί η λιτότητα; Σπαγγέτι ή νιόκι;»
- «Στην πίτσα να βάλω πρώτα το ζαμπόν ή τις πιπεριές;» Ήταν αλήθεια πρωτοφανής η παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να υποδεικνύει ουσιαστικά στους Έλληνες πολίτες τι να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, όταν και όποτε αυτές γίνουν.

«Θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα» είπε και δεν άργησε να αρχίσει το... πανηγύρι στο twitter με τη φράση #GreeksAskJuncker να γίνεται trend για ώρες. «Έβαλα νερό να βράζει, τι μακαρόνια απαιτεί η λιτότητα; Σπαγγέτι ή νιόκι;» ρώτησε κάποιος, ενώ άλλος είχε το μυαλό του στην... πίτσα: «να βάλω πρώτα το ζαμπόν ή τις πιπεριές».

Φυσικά δεν λείπουν και τα πιο οργισμένα tweet, που κάνουν αναφορά στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Λουξεμβούργο, το LuxLeaks, με τους χρήστες προτρέπουν τον πρόεδρο της Κομισιόν να αφήσει την Ελλάδα και να ασχοληθεί με τη φοροαποφυγή επί πρωθυπουργίας του!

Το... πανηγύρι έφτασε μέχρι την ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, που μεταξύ άλλων τονίζει πως το hastag #GreeksAskJuncker είναι η πρώτη σε παρεμβάσεις, τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα και οι τοποθετήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι γεμάτες ειρωνεία».

«Για παράδειγμα -γράφει η Il Sole 24 Ore- ένας χρήστης του διαδικτύου ρωτά τον κύριο Γιούνκερ «αν στην πίτσα πρέπει να βάλει πρώτα το ζαμπόν ή τις πιπεριές» ενώ «ένας άλλος του ζητά συμβουλές για την εκλογή του συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου».

«Ο Γιούνκερ στηρίζει Σαμαρά, πολεμικές στην Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: δεν είναι ο νομάρχης της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας.

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει κατά δυο μήνες την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ότι «αν δεν προκύψει η αναγκαία πλειοψηφία, θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί».

Αυτό είναι το μόνο δημοσίευμα του ιταλικού τύπου για την Ελλάδα. Σε άρθρο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, στην διαδικτυακή της έκδοση, με τίτλο «Ελλάδα, υψηλή ένταση πριν την προεδρική ψήφο. Ο Τσίπρας κατά του Σαμαρά και ο Γιούνκερ παίρνει θέση», τονίζεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθενται στην κυβέρνηση Σαμαρά, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να βυθίσει την Ελλάδα στο χάος «σπέρνοντας τρόμο στη χώρα».

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι εκτιμά ότι το αποτέλεσμα της παρέμβασής του ήταν αντίθετο με εκείνο που επεδίωκε, από την στιγμή που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάζονται τα ειρωνικά σχόλια, με αφορμή την δήλωση του προέδρου της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Πηγή:http://www.newsit.gr