31 Δεκ 2014

Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο

ICONPRESS/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Συντάκτης: efsyn.gr
Με στόχο την αυτοδυναμία θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία, εκτός του θέματος της αυτοδυναμίας, τόνισε ότι τις ....
επόμενες ημέρες θα εκδηλωθεί ισχυρή προπαγανδιστική επιχείρηση εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σημεία της χθεσινής ομιλίας του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά τα ψηφοδέλτιά του με λογική παζαριών, ότι δεν τάζει θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ότι επιδιώκει τη διεύρυνση της εκλογικής του βάσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις των κομματικών στελεχών, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την αξιοπιστία του κόμματος η υπεράσπιση των εξαγγελιών της ΔΕΘ που αποτελούν και τη βάση ενός προγράμματος ανακούφισης του λαού.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε την κρισιμότητα της πολιτικής περιόδου που διανύει η χώρα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές και μεγάλες. Ωστόσο, τόνισε, υπάρχει σήμερα η εμπειρία του 2012 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις στη χώρα θα επηρεάσουν και την πορεία της Ευρώπης.
Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεχίσει τη συνεδρίασή της και αύριο (31/12).
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει την Παρασκευή (02/01) πρόκειται να ολοκληρώσει τη συζήτηση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, πλην του Επικρατείας. 
Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια γίνεται συζήτηση σχετικά με τον αριθμό συνεργαζόμενων που θα μπορούν να ενταχθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια. 
Η ΚΕ αναμένεται να πάρει σήμερα το βράδυ ή και αύριο τις προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών με τους υποψηφίους. 
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το Σαββατοκύριακο (3 και 4 Ιανουαρίου 2015) στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα συγκληθεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Τις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, Σάββατο 3/1 το απόγευμα, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: efsyn.gr