30 Νοε 2014

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου για την φημολογούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Το εφιαλτικό σενάριο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, κατόπιν των επιταγών της τρόικας, εξετάζεται σε έκτακτη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Ρόδο. Στη σύσκεψη μετέχουν θεσμικοί φορείς της Περιφέρειας Νοτίου...
Αιγαίου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και συμμετέχουν σε αυτή οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου καθώς επίσης και οι πρόεδροι φορέων, συλλόγων και παραγωγικών τάξεων από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων σημειώνουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και καλούνται τώρα να την αντιμετωπίσουν, καθορίζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που αναμένεται να αποτελέσει την “ταφόπλακα” για την τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος Ρόδου απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, σημειώνοντας πως “μια τέτοια φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, θα αποτελούσε ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα στο βιοτικό επίπεδό μας και στην τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό”. Στην επιστολή τονίζεται, επίσης, ότι “η καθιέρωση των μειωμένων συντελεστών δεν αποτελεί «προνόμιο» για τα νησιά μας αλλά το ελάχιστο αντιστάθμισμα για την αντιμετώπιση των «μειονεκτημάτων» της νησιωτικότητας”.

Πηγή: rodiaki.gr
Πηγή:http://www.newsit.gr