5 Νοε 2014

Λοβέρδος καλεί Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις μαθητικές καταλήψεις

Κυνήγι Μαγισσών 
Τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας τον εντοπισμό του ατόμου που βρίσκεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας δημοσιεύονται τα καλέσματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις....
«Να μας πει αν είναι μαθητής ή όχι», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κάνοντας παράλληλα λόγο για κομματικές παρεμβάσεις στα σχολεία με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις.Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο Facebook έχει καλώς. Είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά τη συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κουτζαμάνη», ανέφερε.
Παράλληλα διέψευσε πως ζήτησε η πολιτεία την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταjε τους κατά τόπους εισαγγελείς να παρέμβουν για τις καταλήψεις στα σχολεία. «Δεν υπήρξε κανένα αίτημα από εμάς. Οι εισαγγελείς κινήθηκαν στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα. Αν χρειαστεί, θα γίνουν μαθήματα ακόμη και τα Σάββατα», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή:http://tvxs.gr