13 Νοε 2014

«Δεν ξέρω, δεν άκουσα», το ΔΝΤ για την επιστροφή της τρόικας

«Έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2016» 
Κανένα νέο στοιχείο για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον.Ο Μάρεϊ τόνισε πως...
σε αυτό το στάδιο διεξάγονται συζητήσεις για το τι χρειάζεται να γίνει πριν επιστέψει η τρόικα στην Αθηνα. «Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή», είπε, αποφεύγοντας να πει και το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Αναφορικά με τη χορήγηση προληπτικής γραμμής πίστωσης προς την Ελλάδα, ο Μάρεϊ είπε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει αίτημα για προληπτική γραμμή και αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2016.

Όταν ρωτήθηκε για το ρόλο του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή πίστωσης της ΕΕ προς την Ελλάδα, ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν η Ελλάδα και η ζώνη του ευρώ.

«Είναι θέμα της Ελλάδας και των Ευρωπαίων να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ρόλος αυτός», είπε, προσθέτοντας πως δεν θα κάνει «σπέκουλα».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr