31 Δεκ 2013

Η Swiss Post παραδίδει εκατομμύρια γράμματα και δέματα

Οι επιστολές και τα δέματα που μεταφέρουν Χριστουγεννιάτικες ευχές απολαμβάνουν διαρκή δημοτικότητα: κατά την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου έως την ημέρα των Χριστουγέννων, η Swiss Post διαχειρίστηκε περίπου 17 εκατομμύρια δέματα. Αυτό είναι ένα ρεκόρ για δεύτερη συνεχή ....
χρονιά, ξεπερνώντας αυτό του περασμένου έτους που ήταν 16 εκατ. δέματα. Τις ημέρες αιχμής, διαχειρίστηκε πάνω από ένα εκατομμύριο δέματα και μέχρι 20 εκατομμύρια γράμματα. Αυτό το Δεκέμβριο, για πρώτη φορά, η Swiss Post πραγματοποίησε διαλογής δεμάτων στις δημόσιες αργίες. Η Swiss Post υποστηρίζει την εκστρατεία «2 x Christmas»  για δέκατη έβδομη φορά. Τα δέματα με τα αγαθά για τους άπορους μπορούν να παραδοθούν σε οποιοδήποτε ταχυδρομείο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014. Η Swiss Post θα διαβιβάσει δωρεάν στη συνέχεια αυτά τα πακέτα στο ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.
Η Swiss Post εργάζεται σκληρά καθ “όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Και αυτό το έτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Μεταξύ 1 και στις 24 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Swiss Post διαχειρίστηκαν ένα ποσό ρεκόρ 17 εκατομμυρίων δεμάτων, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση των 16 εκατομμυρίων δεμάτων το Δεκέμβριο του 2012. Την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, πάνω από ένα εκατομμύριο δέματα πέρναγαν από τα σύγχρονα συστήματα στα τρία κέντρα διαλογής Daillens (Vaud), Frauenfeld (Thurgau) και Härkingen (Solothurn) σχεδόν κάθε μέρα. Αυτός είναι περίπου ο διπλάσιος όγκος σε σύγκριση με μια κανονική εργάσιμη ημέρα. Αυτό το Δεκέμβριο, για πρώτη φορά, η Swiss Post έκανε διαλογή δεμάτων τις αργίες λόγω της αύξησης του όγκου των δεμάτων σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι πελάτες ταχυδρόμησαν τα Χριστουγεννιάτικα δέματά τους νωρίς και με σωστή διεύθυνση, η Swiss Post ήταν σε θέση να τα παραδώσει εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

Οι χαιρετισμοί που αποστέλλονται ταχυδρομικώς παραμένουν δημοφιλείς
Οι παραδοσιακές ευχετήριες κάρτες είναι ακόμη τόσο δημοφιλής όσο ποτέ, όπως φαίνεται από τον υψηλό όγκο των επιστολών και καρτών που μεταφέρθηκαν από το ελβετικό ταχυδρομείο κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Σε ώρες αιχμής μέχρι 20 εκατομμύρια κάρτες και γράμματα επεξεργάζονταν κάθε μέρα τα κέντρα διαλογής Eclépens (Vaud), Ζυρίχη-Mulligen και Härkingen (Solothurn). Αυτός ισοδυναμεί με περίπου το διπλάσιο όγκο από αυτό που εμφανίζεται σε μια μέση εργάσιμη ημέρα.

Τα Χριστούγεννα έρχονται δύο φορές το χρόνο
Η Swiss Post υποστηρίζει την εκστρατεία »2 x Christmas»  για δέκατη έβδομη φορά. Τα δέματα με τα αγαθά για τους άπορους μπορούν να παραδοθούν σε οποιοδήποτε ταχυδρομείο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014. Η Swiss Post θα συλλέξει τα δέματα και θα τα διαβιβάσει στον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα τα διανείμει στους απόρους στην Ελβετία και στο εξωτερικό. Οι δωρεές, που είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες, περιλαμβάνουν χρήσιμα αντικείμενα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καινούργια (ή «σαν καινούργια») παπούτσια, σχολικό υλικό και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Εικονικά δέματα μπορούν επίσης να διατεθούν έως τις 31 Ιανουαρίου του 2014 μέσω της ιστοσελίδας www.2xweihnachten.ch. Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός στη συνέχεια αγοράζει τα αντίστοιχα αντικείμενα και τα διανέμει στην Ανατολική Ευρώπη.
πηγή : Swiss Post
Από το taxydromeio.gr