14 Οκτ 2013

Απέκλεισαν τις δημόσιες υπηρεσίες οι αγρότες της Κρήτης

Πράξη αποφάσισαν να κάνουν τις προειδοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις ως μέσο αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για φορολόγηση των αγροτεμαχίων.Όπως αποφάσισαν, την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των... Συλλόγων απ' όλη την Κρήτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) τη Δευτέρα, προχώρησαν σε αποκλεισμό όλων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών του νησιού, ωστόσο η προσέλευση των αγροτών στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο χαρακτηρίστηκε περιορισμένη. Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με την απόφαση, θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, Γιώργο Τζωρτζάκη, από την αρχή, όσοι κι αν ήταν οι αγρότες, η κινητοποίηση θα πραγματοποιούνταν, όπως και έγινε, παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν οι αιχμές από τους παρευρισκόμενους.

Αιτία της κινητοποίησης η μη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, προκειμένου, όπως καταγγέλλουν, να μείνουν χρήματα στα ταμεία του κράτους και να παρουσιαστεί πλεόνασμα. Αγωνία εκφράζεται και για την ενιαία ενίσχυση που πρόκειται να καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες των αγροτών αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και ρύθμιση για τη Δημιουργία Αγροτικών ΑΟΖ (Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών), με την αρχή να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα όπου ετοιμάζεται θερμοκήπιο 400 στρεμμάτων, προκειμένου να περάσουν οι καλλιέργειες στα χέρια λίγων.