8 Οκτ 2013

Συνελήφθη συνδικαλιστής του «Σωτηρία» που εκβίαζε για 50.000 ευρώ

Ειδικότερα ο συνδικαλιστής κατηγορείται ότι εκβίαζε τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρρά προκειμένου να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σύμβαση παραχώρησης στην Ακαδημία Αθηνών ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος εντός του ....
νοσοκομείου.
Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση του οικήματος για 20 χρόνια, προκειμένου να γίνουν έρευνες για τα γενόσημα φάρμακα.
Η διοικήτρια του νοσοκομείου κατήγγειλε τη συμπεριφορά του συνδικαλιστή τόσο στην αστυνομία όσο και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και έπειτα ανέλαβε δράση η αστυνομία. Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.
Τελικά συνελήφθη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι μάρκας WALTRO - Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9 m με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες, σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της Αρχής και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την Τρίτη το πρωί.
Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». 
Πηγή: enet.gr