2 Οκτ 2013

Στα 3,5 δις ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, το 2013, στην Ελλάδα

Στα 3,5 δις ευρώ θα ανέλθει ο τζίρος από ηλεκτρονικές αγορές καταναλωτών στην Ελλάδα, διατηρώντας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA).
«Εξαιρετική σημασία για την ....
εθνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα έχει και το B2B ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως δηλαδή οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο χρόνο», ανέφερε, σε σχετική συνέντευξη τύπου, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του GRECA, καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, ο οποίος είναι και ο διευθυντής του ELTRUN, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου που διενεργεί τις ετήσιες έρευνες του κλάδου. 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στον «εθνικό σχεδιασμό για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε μία προσπάθεια να εκπαιδευτεί και εξοικειωθεί ο καταναλωτής, φέρνοντας τον πιο κοντά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως π.χ. ηλεκτρονική διακυβέρνηση». 
Τέλος, η εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βάλια Αρανίτου, σε παρέμβασή της, υπογράμμισε «την σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου ψηφιακών υπηρεσιών» και ανακοίνωσε ότι «το ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ για το εμπόριο».
 
Πηγή: metaforespress.gr

Δικό μας σχόλιο: Μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για τα ΕΛΤΑ!
Θα ανταποκριθούν;;;;