7 Οκτ 2013

33.000 κόσμου για «μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ»

Λαοθάλασσα στη συναυλία κατά του χρυσού στου Παύλου Μελλά στη Θεσσαλονίκη με Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μελίνα Κανά, Σωκράτη Μάλαμα, Χαΐνηδες, Παύλο Παυλίδη και Β-Movies


Η συναυλία, που έγινε λαοθάλασσα, τραγούδι και κραυγή ενάντια στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς και συμπαράσταση στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας. ....

Περίπου 33.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ», όπως την ονόμασαν οι διοργανωτές της. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Χαΐνηδες, ο Παύλος Παυλίδης και οι Β-Movies μίλησαν, τραγούδησαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο με συνθήματα όπως «ελάτε να μας συλλάβετε».
Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που εξήγησαν το χρονικό του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, τις πολυεθνικές εταιρείες και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι του «γαλατικού χωριού» κάλεσαν τον κόσμο να συνεχίσει να μάχεται και να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στις άδικες προφυλακίσεις και διώξεις και στα τρομολαγνικά σενάρια της κυβέρνησης.
Παράλληλα με τη συναυλία λειτουργούσαν χώροι ενημέρωσης και συζήτησης για την εξόρυξη χρυσού καθώς και για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Η συναυλία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία, υποστήριξη και διοργάνωση της εκδήλωσης από δεκάδες κατοίκους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης καθώς και την τεχνική βοήθεια από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους και κάλυψαν ζωντανά την εκδήλωση.
Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας έδωσαν τη δική τους απάντηση το βράδυ του Σαββάτου ότι «μπορούν να αγωνίζονται ενάντια στο κοινωνικό ολοκαύτωμα» και ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το παρακράτος των μαχαιριών και των δολοφονιών.
Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους καταφέρονται επίσης κατά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι τη συναυλία παρακολούθησαν μόνο 2.000 άτομα. 
Πηγή: enet.gr