18 Μαΐ 2013

Απολύσεις στα... τυφλά

Τυφλές απολύσεις και επαναφορά της επετηρίδας στο Δημόσιο πνίγουν στα ρηχά τη μεταρρύθμιση Μανιτάκη. Όλα θα κριθούν από τη Δευτέρα, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει από το ταξίδι στην Κίνα και οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοι οργανισμοί θα καταργηθούν....

Τότε θα απολυθούν συλλήβδην όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αξιολόγηση, για να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους 2.000 υπαλλήλους που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ήδη, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας αρμοδίως ότι το εγχείρημα με τα ερωτηματολόγια δεν μπορεί να προχωρήσει και χρειάζεται, μόλις 15 μέρες μετά, να προωθηθεί άλλο νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτό επαναφέρει την επετηρίδα και τα τυπικά προσόντα (πτυχίο, γλώσσες), αφήνοντας στον αέρα τους υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι Λυκείου και θα θεωρηθούν μειωμένων προσόντων.

Χθες εξέπνευσε η διορία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποστολής και συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων που το ίδιο το υπουργείο θεσμοθέτησε μόλις τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ η προθεσμία για την αποστολή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των οργανισμών που θα καταργηθούν έχει παρέλθει από τις 20 Απριλίου, χωρίς ακόμη ορισμένα υπουργεία να έχουν συντάξει πλήρη κατάλογο.

Πηγή:http://www.zougla.gr