1 Μαΐ 2013

Ζήτημα χρόνου το διαζύγιο Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ; Απαξιωτική ανακοίνωση από το κόμμα

- Αποφασισμένος να φέρει στα όργανα το θέμα των οικονομικών ο Βενιζέλος
- Δεν κάθομαι να συζητήσω και να κάνω έρευνες με εκείνους που με συκοφαντούν, διαμηνύει ο Παπανδρέου
- Ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ ρίχνει κι άλλο λάδι στην φωτιά...
Μεγαλύτερο απ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς είναι το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει ανακύψει στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος. Η Κοινοβουλευτική ομάδα είναι στην κυριολεξία χωρισμένη στα δυο με τους Παπανδρεϊκους να κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης και τους Βενιζελικούς να εμφανίζονται ως οι άγγελοι της οικονομικής κάθαρσης.


Οι σχέσεις Παπανδρέου - Βενιζέλου οδηγούνται πλεον στα άκρα. Μετά την συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες την Μεγάλη Τρίτη, τα πραγματα μεταξύ τους αντί να βελτιωθούν φαίνεται να χειροτερεύουν.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση για τις προτεραιότητές του ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται αποφασισμένος να φέρει το θέμα των οικονομικών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που ούτε να το ακούσει δεν θέλει.

Κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί σε μια συνεδρίαση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι αρνήθηκε να πάρει τον φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος που του έδωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στην σημερινή ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

"...Τέλος, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Είναι κατανοητή η ευαισθησία όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας."

Πηγή:http://www.newsit.gr