15 Μαΐ 2013

Χατζηδάκης: Καμία περίπτωση μείωσης της τιμής των διοδίων

Τις σήραγγες των Τεμπών επισκέφτηκαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης & Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, επιθεωρώντας τα έργα στην περιοχή.
«Είναι γνωστή η πολιτική γι’ αυτό το θέμα. Θα γίνει ακριβώς αυτό το οποίο προβλέπουν οι...
συμβάσεις που έγιναν δεκτές από τη Βουλή ήδη πριν από πέντε χρόνια». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε κάθε σκέψη για μείωση της τιμής των διοδίων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

Παράλληλα υποστήριξε: Έχουμε σήμερα μια ακόμη μια απόδειξη ότι οι μηχανές των μεγάλων έργων, των αυτοκινητόδρομων έχουν πάρει μπροστά. Υπήρχαν φυσικά εκείνοι που αμφέβαλλαν. Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι θετικό.
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός κ. Καλογιάννης τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ένα έργο που υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75%. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα περάσαμε από την παράκαμψη των Τεμπών μέσα από τις μεγάλες σήραγγες οι οποίες όπως είδατε έχουν ανοίξει. Είναι έτοιμες σε επίπεδο έργων πολιτικού μηχανικού, ολοκληρώνονται και τα ηλεκτρομηχανολογικά, είναι ήδη έτοιμα σε ποσοστό 75%.
Στο Υπουργείο δουλεύουμε σκληρά στην κατεύθυνση να επανεκκινήσουν πλήρως τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και τα δημόσια έργα γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Η επανεκκίνηση των έργων, αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο και κυρίως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ αφ” ενός του Υπουργείου και αφ’ ετέρου των κατασκευαστών και του παραχωρησιούχου, πριν από ένα μήνα περίπου.
Η πλήρης επανεκκίνηση του έργου είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, ελάχιστων εβδομάδων και πρέπει να πούμε ότι το έργο αυτό μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση τμήματα του έργου να μπορέσουν να αποδοθούν πιο νωρίς στην κυκλοφορία.
Την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης καλωσόρισε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος , ο οποίος μετά την ενημέρωση για την επανεκκίνηση των έργων ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επίσπευση των εργασιών στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Δίνουμε έναν αγώνα δρόμου με σκοπό την ανάκαμψη και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ο αγώνας είναι μαραθώνιος και χρειάζεται αντοχές, επιμονή και σταθερούς ρυθμούς. Παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα αρχίζει να τα καταφέρνει».