20 Μαΐ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς βαφτίζει «επενδύσεις» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

φωτο: eurokinissi
Επιθετικό σχόλιο για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία καταρρέει. ....


Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η χώρα σε «παράδεισο» για το επιχειρηματικό κεφάλαιο και σε «κόλαση» για τους εργαζομένους.
Αναλυτικά, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Οσο ο πρωθυπουργός κλείνει συμφωνίες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις βαφτίζει «επενδύσεις», η ελληνική οικονομία καταρρέει από τη μνημονιακή πολιτική και η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια.
Το μοναδικό σχέδιο που έχουν για τη χώρα είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, «παράδεισο» για το εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κεφάλαιο και «κόλαση» για τους εργαζομένους και την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων για την ανάπτυξη και των δημόσιων αγαθών, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και οι μισθοί πείνας όχι μόνο δεν συνιστούν στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της ανασυγκρότηση, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα.
Μόνο η ακύρωση του μνημονίου της λιτότητας και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και στήριξης της απασχόλησης μπορούν να ανακόψουν αυτήν την πορεία προς την καταστροφή».

Πηγή: iefimerida.gr