24 Απρ 2013

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει απειλές κατά εκπαιδευτικών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Διευθύντριας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λακωνίας, που με έγγραφό της ζητεί από τους διευθυντές των...
σχολείων να της αναφέρουν άμεσα (τηλεφωνικά και με εμπιστευτικό έγγραφο) «οποιοδήποτε συμβάν εντός ή εκτός σχολείου» στο οποίο «εμπλέκονται μαθητές ή καθηγητές», απειλώντας τους πως αν δεν το κάνουν θα έχουν τις «αντίστοιχες συνέπειες».
Οι καθηγητές καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους την ενέργεια αυτή της Διευθύντριας, λέγοντας ότι εντείνει το κλίμα απειλής προς τους εκπαιδευτικούς που υπάρχει στα σχολεία από την εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων του ν.4093/12 και την προσπάθεια για την κατασκευή ενόχων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς για να τίθενται σε αργία ή και να οδηγούνται σε απόλυση.
Η ΟΛΜΕ, τέλος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα. Διαφορετικά, καταλήγει η ΟΛΜΕ, θα είναι συνένοχη.
Πηγή:http://www.enikos.gr