20 Μαρ 2013

Τι είπε ο Στουρνάρας στους βουλευτές

Τις επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της βουλής ενημερώνει αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Ο υπουργός Οικονομικών στην έναρξη της συνεδρίασης πήρε το λόγο και μίλησε ακριβώς 5 λεπτά προσπαθώντας να εξηγήσει στους βουλευτές πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα....

Όπως είπε το πρόβλημα της Κύπρου είναι ο τραπεζικός της τομέας και προσομοιάζει περισσότερο με εκείνο της Ιρλανδίας παρά με της Ελλάδας.
Η Κύπρος, ανέφερε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις χρειάζεται 17 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων. Για να καταλαβουμε, είπε, είναι το 18% του ΑΕΠ, άρα χρειάζεται πόρους που θα καλύψουν το 100% του ΑΕΠ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων της.
Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε η απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής για την Κύπρο ήταν μια συναινετική πρόταση και όλοι συμφώνησαν σε αυτή, όπως και η Κύπρος.
"Το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο εάν Κύπρος δανειστεί πάνω από από 10 δισ ευρώ, άρα τα 7 δισ πρέπει να μην προέρχονται από δανειακούς πόρους", υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει άλλη λύση, απάντησε: "Αν είχαμε εμβάθυνση της ΟΝΕ τότε θα υπήρχε ισορροπία ανάμεσα στον πλεονασματικό Βορρά και τον ελλειμματικό Νότο".
Διαβάστε επίσης

Ουρά οι βουλευτές για να ρωτήσουν τον Στουρνάρα

Πηγή:http://www.enikos.gr