31 Μαρ 2013

Πρόταση-σοκ για να πάρουν πίσω συντάξεις από τους κάτω των 60


syntaxiouxoi
Την αποκάλυψη μιας πρότασης-σοκ από την πλευρά της τρόικας, για την αναστολή καταβολής συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, κάνει το “Πρώτο Θέμα” με το βασικό πρωτοσέλιδό του, προκαλώντας την αντίδραση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος διέψευσε με σχετική ....
δήλωσή του αργά το βράδυ, ότι υπάρχει τέτοιο θέμα.
Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” αναφέρει ότι η πρόταση αφορά περίπου 700.000 συνταξιούχους, η σύνταξη προς τους οποίους θα αντικατασταθεί με βοήθημα ίσο με το επίδομα ανεργίας.
Ανάμεσα στους συνταξιούχους που πλήττονται, βρίσκονται μητέρες με ανήλικα παιδιά, ειδικά επαγγέλματα καθώς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
“Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα, και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση θεμα αναστολής της καταβολής συντάξεων, ή αντικατάστασής τους σε δικαιούχους κάτω των 60 ετών, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν θα γινόταν αποδεκτό”, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαψεύδοντας τη σχετική πληροφορία.
Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” αναφέρει ότι η πρόταση-σοκ έπεσε στο τραπέζι από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ως “ισοδύναμο” μέτρο, στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Πηγή: ysterografa.gr