9 Μαρ 2012

Εναντίον της Ελλάδας θα προσφύγουν οι μικροί ομολογιούχοι της Γερμανίας

Η γερμανική ένωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων και μικρών ομολογιούχων SdK ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγει κατά της Ελλάδας λόγω της πρόθεσης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC)....

«Η πρόταση ανταλλαγής χρέους της Ελλάδας είναι ενδιαφέρουσα σε οικονομικό επίπεδο, ακόμη και για τους μικρούς ομολογιούχους. Όμως οι τεχνικοί όροι εφαρμογής της είναι απαράδεκτοι για αυτούς. Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης (...) να υποχρεώσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν (...) μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η SdK.
Ο Ντάνιελ Μπάουερ, ο διευθυντής της SdK, καταγγέλλει επίσης «μια ολέθρια ένδειξη για όλους τους επενδυτές» που θα καταστήσει την Ευρώπη «μια δημοκρατία της μπανανίας».
Η SdK «μελετά τα νομικά μέσα» που έχει στη διάθεσή της και υπολογίζει ότι θα υπάρξει «μια πολυετής δικαστική διαδικασία που θα καταλήγει σίγουρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». 
Πηγή:http://www.24h.gr