8 Μαρ 2012

Τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων Η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων τονίζει ότι χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

Η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων τονίζει ότι χρειάζεται ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.
Την πλήρη αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες εργαζόμενους εκφράζει με ψήφισμα που ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (ΣΕΣ).
 
Ειδικότερα η ΣΕΣ υποστηρίζει, ότι στην ... Ελλάδα παρεμποδίζονται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και «η Ελλάδα ωθείται σε μια από τις βαθύτερες οικονομικές υφέσεις της σύγχρονης εποχής με πρόβλεψη να φθάσει σωρευτικά σε επίπεδα ύφεσης της τάξεως του 25%- 30% που απαντώνται σε καιρό πολέμου».
 
Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης, ό,τι η Ελλάδα έχει ανάγκη από επιλογές υπέρ της ανάκαμψης σε πνεύμα πραγματικής αλληλεγγύης και συνοχής με προτεραιότητα στους ανθρώπους έναντι των αγορών, ενώ επαναλαμβάνεται η πρόταση των ευρωπαϊκών συνδικάτων για εφαρμογή ενός κοινοτικού «Σχεδίου Μάρσαλ» με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις καινοτόμες επενδύσεις.
 
Η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καλεί τέλος, «τους πιστωτές της Ελλάδας και τις ελληνικές αρχές να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω συμπίεση μισθών και συντάξεων ούτε σε επιβολή νέων φόρων» και τονίζει ότι «έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα η επιμονή σε εναλλακτικές μορφές μείωσης του χρέους και του ελλείμματος, όπως είναι η δίκαιη είσπραξη φόρων, η αποτελεσματική χρήση των διαρθρωτικών ταμείων για επενδύσεις, η αναθεώρηση των υπερβολικών αμυντικών δαπανών της Ελλάδας και η χαλάρωση των αμυντικών αναγκών της μέσα από την κατοχύρωση των ελληνικών συνόρων από την Ευρώπη, καθώς και η περικοπή περιττών και όχι κοινωνικών δαπανών».
Πηγή: http://www.24h.gr/