29 Φεβ 2012

Προς απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και των φαρμακοποιών
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και φαρμακοποιών με τους δεύτερους να απειλούν πλέον με απεργία διαρκείας ως «απάντηση» στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος Φαρμακευτικού ....
Συλλόγου Αττικής κ. Κ Λουράντος δήλωσε πως στη γενική συνέλευση του συλλόγου τη Δευτέρα θα προτείνει γενική απεργία διαρκείας των φαρμακείων χωρίς καν διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα από την ερχόμενη Τρίτη.
Μάλιστα, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για όσες ημέρες διαρκέσει η απεργία, εφόσον περάσει η σχετική πρόταση, μόλις από ένα φαρμακείο σε ολόκληρη την Αθήνα και ένα στον Πειραιά.
Σχολιάζοντας σχετικά ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος στο «Βήμα» τόνισε πως «το λένε επειδή είναι εξοργισμένοι. Ελπίζω οτι η γενική συνέλευση τη Δευτέρα θα δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία».
Πάντως, οι φαρμακοποιοί όντως δείχνουν ανυποχώρητοι στο θέμα της απελευθέρωσης ενώ όπως υποστηρίζουν οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν τεράστια ρύθμιση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.
Παράλληλα, κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή ανακοινώθηκαν δύο τροποποιήσεις σε ο,τι αφορά τα φάρμακα από το υπουργείο Υγείας. Τα καινοτόμα φάρμακα εξαιρούνται από την προϋπόθεση οι νέες θεραπείες προκειμένου να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία να αποζημιώνονται σε 12 κράτη μέλη της Ε.Ε. Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα ισχύσει τελικά από 1ης Ιουνίου.
Πηγή: http://www.24h.gr/