22 Φεβ 2012

Αντιδρά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο κλείσιμο του ΟΕΚ και ΟΕΕ

Τελείωσε πριν λίγο η σύσκεψη φορέων για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας & Κατοικίας, που έγινε σήμερα  Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στο ΕΚΘ.
Οριστικό τέλος στο Ελληνικό Κοινωνικό Κράτος αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση με την απόφαση της για κατάργηση των Οργανισμών .... Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, υπακούοντας στις τυφλές επιταγές της Τρόικας. Πρόκειται για δύο Οργανισμούς που επιβιώνουν και λειτουργούν αποκλειστικά από τα χρήματα εργαζομένων και εργοδοτών, παρέχοντας στήριξη σε χιλιάδες χαμηλόμισθες οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν στη διάθεση τους τεράστια ακίνητη περιουσία που δημιουργήθηκε από τα χρήματα των δικών μας εισφορών. Στη σημερινή φτωχοποίηση της κοινωνίας, πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την άμεση ακύρωση της απόφασης που καταργεί τους δυο οργανισμούς Ο.Ε.Ε και Ο.Ε.Κ
 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους φορείς της πόλης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία των δυο Οργανισμών, τη συνέχιση των κοινωνικών παροχών, την ομαλή διασφάλιση των ήδη δικαιούχων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Πηγή: taxalia