29 Νοε 2011

Παραπλάνηση δίχως όρια . . .

το σκίτσο από: thenetwar.com
Ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΟΣΤ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο, προφανώς για να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές που μας έχουν οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή είπε:...
"Ευτυχώς που η χώρα μας προσέφυγε γρήγορα στο ΔΝΤ, βλέπετε τι γίνεται τώρα  που άλλες χώρες τρέχουν να προλάβουν. Η Ισπανία απ' ότι άκουσα προσέφυγε σήμερα (26/11/11) στο ΔΝΤ". Στο σημείο εκείνο παρενέβη άλλο, επίσης ανώτατο, στέλεχος του ίδιου χώρου από το ακροατήριο και  συμπλήρωσε "έμαθα πριν από λίγο, πως πράγματι το αίτημα της Ισπανίας έγινε δεκτό από το ΔΝΤ"

Διαβάστε τώρα τι δήλωσε χθες 28/11/11 η κυρία Κριστίν Λαγκάρν σύμφωνα με το: www.24h.gr

Η Ισπανία και η Ιταλία δεν έχουν ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ

ιταλία ισπανία βοήθεια κριστίν λαγκάρντ δντ διεθνές νομισματικό ταμείο
Η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν ζητήσει “διάσωση” από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε η επικεφαλής του, σήμερα.
Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει μόνο όταν και αν μια κυβέρνηση ζητήσει τη βοήθειά του, και μέχρι στιγμής αυτό έχει συμβεί για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.  
“Μέχρι τώρα, το ΔΝΤ δεν έχει δεχτεί κανένα αίτημα βοήθειας, ούτε έχουμε διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο με την Ιταλία και την Ισπανία”, είπε η κ. Λαγκάρντ, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Περού σήμερα, Ολάντα Ουμάλα. “Έχουμε προσφέρει την βοήθειά μας για οικονομικό έλεγχο στην Ιταλία”, προσέθεσε.  
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμαναν ότι ενός είδους πρόγραμμα διάσωσης από το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει νόημα, για την Ιταλία και την Ισπανία, ως μέρος μιας ευρύτερης βοήθειας, σε συνεργασία και με χώρες της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η Λαγκάρντ επισκέπτεται το ταχύτατα αναπτυσσόμενο Περού, και τις άλλες αναδυόμενες οικονομικά χώρες της Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία και Μεξικό, αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να εκτιμήσει τις πιθανότητες συνεργασίας σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο. Αναλυτές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ "ρίχνει το βλέμμα του" όλο και περισσότερο στις αναδυόμενες αγορές, με σκοπό να αυξήσει το μέγεθος των πηγών χρηματοδότησής του, εν μέσω ανησυχίας για την κατάσταση και το μέλλον της Ευρωζώνης.