13 Σεπ 2011

Αλ. Τσίπρας: «ο κ.Παπανδρέου είναι ήδη σε εφεδρεία πρωθυπουργός»

«Δεν λέμε απλώς να φύγει η κυβέρνηση, επιλέγοντας μια ευνοϊκή γι΄ αυτήν ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά να ανατραπεί από το...
βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων», σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές είπε ότι «ο κ.Παπανδρέου είναι ήδη σε εφεδρεία πρωθυπουργός» και πως δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Επίσης τόνισε ότι «το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να τίθεται σαν θέμα την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει».
Αναφορικά με την πρότασή του για ένα νέο Συνασπισμό εξουσίας είπε ότι εκείνο που προσδοκά ειναι η συνεργασία της ριζοσπαστικής με τη μεταρρυθμιστική αριστερά. Τόνισε όμως ότι ακόμα και να πλειοψηφίσει ένας τέτοιος συνασπισμός δεν αρκεί αλλά θα πρέπει να είναι μαζική η συμμετοχή του λαού.
«Αυτή η πρόταση είναι περισσότερο ρεαλιστική από ποτέ» είπε ο Αλ.Τσίπρας και υποστήριξε πως «υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία που ζητάει μια μεγάλη αλλάγη, και πρέπει να την μετατρέψουμε και σε πολιτική αλλαγή αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης».
Χαρακτήρισε ψεύτικα τα διλήμματα «μνημόνιο ή χρεοκοπία», «ευρώ ή δραχμή», υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακά την κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τον λαό και να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα.
Υποστήριξε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει χρεοκοπία μόνο της Ελλάδας, χωρίς να χρεοκοπήσει και η Ευρωζώνη, ενώ στην ερώτηση εάν μισεί το ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν μισώ το ΠΑΣΟΚ. Το νοσταλγώ. Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του, τι σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε και εκπροσωπούσε κοινωνικές κατηγορίες; Είναι κόμμα του Μνημονίου. Εμείς προσδοκούμε στη συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη μεταρρυθμιστική Αριστερά».
Για τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ είπε ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», παρά τη συναίνεση που υπήρξε στη Βουλή κατά την ψήφιση του, ενώ επανέλαβε την πρόταση για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με τη συμμετοχή όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.