13 Σεπ 2011

Συλλαλητήριο ταξιτζήδων- Ενημέρωση Ραγκούση

Δυναμικό «παρών» έξω από τη Βουλή δίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, την ώρα που ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα...
Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, για τις τελικές ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και μόλις πριν από μία εβδομάδα, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ραγκούσης θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν για την αναγκαιότητα και την ορθότητα εφαρμογής των ρυθμίσεων που περιέχει το σχέδιο νόμου.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους
, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια έκαναν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής ζήτησαν από τους συναδέλφους τους της επαρχίας να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δυναμική και ογκώδη πορεία και διαδήλωση.

Το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι
τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, αν και η τάση που επικρατεί είναι για συνέχιση της απεργίας.

Πρόταση ΕΣΕΕ για κοινή συνάντηση με ΓΣΕΒΕΕ, ΣΑΤΑ και Ραγκούση

Ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η ολιγοπώλησή της και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε στρεβλή βάση με τη συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, υποστηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή τη συζήτηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Η ΕΣΕΕ με αφορμή τη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τους κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση, με μοναδικό αίτημα την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΑΤΑ με τον αρμόδιο υπουργό και σημειώνει στην επιστολή ότι ''οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες δεν αποτελούν το πρόβλημα, αντίθετα είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εάν αντιμετωπιστούν δίκαια και σωστά''.
Πηγή:
http://www.nooz.gr