20 Ιουλ 2011

Έκοψαν τη χώρα στα δύο - Κλειστά τα Τέμπη για τουλάχιστον 4 ώρες

'Εκοψαν στα δυο την Δυτική Ελλάδα, έχουν αποκλείσει αεροδρόμια στην Κρήτη και με αυτό τον τρόπο νομίζουν οτι ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για να...
ικανοποιήσει τα αιτήματά τους! Το αποκορύφωμα ήρθε με τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου με τους οδηγούς ταξί να παίζουν με τα νεύρα χιλιάδων οδηγών, αφού την ανοιγοκλείνουν. Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλία έκλεισαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τα Τέμπη, κόβοντας ουσιαστικά τη χώρα στα δύο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των οδηγών ταξί στην Καρδίτσα που μίλησε στο NewsIt, κ. Πέτρο Τζότα, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 αυτοκίνητα τα οποία και θα αυξηθούν, ενώ έκανε γνωστό ότι θα παραμείνουν στο σημείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών είναι απόλυτα κατανοητό ότι θα προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στο σημείο με χιλιάδες αυτοκίνητα να μποτιλιαρίζονται υπό θερμοκρασίες άγριου καύσωνα.Μέρα με την ημέρα οι ιδιοκτήτες ταξί μπήγουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου οδηγώντας δεκάδες κλάδους σε απόγνωση!

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση έχει οδηγηθεί πλεον στα άκρα και μάλιστα από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα αφού κανείς δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων που θα γίνει η επόμενη κινητοποίηση των ταξιτζήδων.

Η άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υποδομών αλλά και τα όσα ακολούθησαν δείχνουν οτι πηγαίνουμε σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Κάποιοι πήγαν να εισβάλλουν στο υπουργείο και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, κάποιοι άλλοι έκλεισαν τη Μεσογείων και πήγαν να χτυπήσουν έναν οδηγό λεωφορείου που διαμαρτυρήθηκε.Στη  συνέχεια αποχώρησαν και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αποφασίστηκε είναι να μαθαίνουν ΜΟΝΟ οι ταξιτζήδες με μηνύματα που θα γίνεται η επόμενη κινητοποίηση.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι το επόμενο "χτύπημα" θα γίνει απόψε....

Αποκλεισμοί σε όλη την Ελλάδα


Την απόφαση να αποκλείσουν επ' αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων "Δασκαλογιάννης", πήραν οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ στα Χανιά. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, έφθασαν στο αεροδρόμιο Χανίων με μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας λάβει αρχικά την απόφαση για 2ωρο αποκλεισμό της εισόδου.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου στα Χανιά, Ηλίας Καραπατάκης,"μετά τις εξελίξεις στην Αθήνα αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, μέχρι νεωτέρας ."
Οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει οχήματα στην είσοδο του αεροδρομίου και έτσι οι επιβάτες αναγκάζονται να μπαίνουν πεζοί.

'Ιδιο σκηνικό νωρίτερα και με τους ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, που απέκλεισαν το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".
Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν μεγάλη, καθώς περπατούσαν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία.

300 ταξί από νομούς της Πελοποννήσου ανεβαίνουν στην Αθήνα και δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα...

Ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης έκαναν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στην Αχαϊα, ενώ είχαν σηκώσει τις μπάρες των διοδιων σε πολλά σημεία της εθνικής και στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στο άκουσμα της είδησης οτι ήταν άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό έκλεισαν για αρκετή ώρα την γέφυρα προκαλώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Από τις 14.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να ανοιγοκλείνουν την γέφυρα κάθε 20 λεπτά.

Πηγή:http://www.newsit.gr