19 Απρ 2011

«Ανακωχή» στην Κερατέα

Αποχωρούν τα ΜΑΤ, παραμένουν τα μηχανήματα με ευθύνη της δημοτικής αρχής για τη φύλαξή τους
Στην αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή αλλά και των κατοίκων της Κερατέας από τα μπλόκα συμφώνησαν κατά τη συνάντηση που...
είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής και ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογείας Νικόλαος. 
Τα μηχανήματα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος ανέλαβε τη μεταφορά και φύλαξή τους σε χώρο της βιοτεχνικής ζώνης.
Την Πέμπτη, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής αναμένεται να έχει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη προκειμένου να βρεθεί λύση για το ζήτημα. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των κατοίκων θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. "Με τη συγκεκριμένη πρόταση που κάνουμε, τα υπολείμματα που μένουν είναι πάρα πολύ λίγα, είναι της τάξης του 3%", ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.
Εγγυήθιηκε ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσουν οι δρόμοι μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τη συμφωνία από παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης.
"Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση", δήλωσε μετά τη συνάντηση με τις δημοτικές αρχές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. "Θεωρώ ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονους και περιβαλλοντικούς όρους, έτσι όπως ακριβώς απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία, τα συμφέροντα του λαού, της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας μας είναι μια βαθειά πολιτική διεργασία και βεβαίως χρειάζεται μια πολιτική λύση", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το υπουργείο που ηγείται δεν είναι αρμόδιο για το ζήτημα.
Για την αστυνομία, δήλωσε πως υπερέβαλε εαυτόν "υπό την έννοια, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, της μεγάλης αυτοσυγκράτησης που έδειξε και στην αποτροπή γενικευμένων συγκρούσεων και μιας κατάστασης που θα ήταν απρόβλεπτη, που μπορεί να ευνοούσε, βέβαια, κάποιους άλλους και τις επιδιώξεις τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ευνοούσε την τοπική κοινωνία, τη χώρα μας". 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης  για την "ανακωχή" στην Κερατέα    
Ο Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την "ανακωχή" στην Κερατέα, δήλωσε ότι "Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου προγραμματίζεται να υπάρξει κι ένας διάλογος για λεπτομερή ζητήματα και είναι πολύ θετικό ότι υπήρξε μια τέτοια εξέλιξη". Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχει υποχώρηση από τα μπλόκα και ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση και της αστυνομίας. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τι έφερε κατά τη γνώμη του αυτή την εξέλιξη και για το εάν επέμενε κάποιος υπουργός σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχουν εμμονές, μόνο πολιτικές αποφάσεις που υλοποιούνται. 
Πηγή: http://www.enet.gr/