30 Μαρ 2011

Ωχ ! ! ! Κι άλλος δεν χρωστά σε κανένα ! ! !

Α. Σαμαράς: Δεν συγκυβερνούμε, δε συμπράττουμε, δεν χρωστώ σε κανένα!

Προειδοποίηση Σαμαρά, εντός και εκτός κόμματος ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, «σύμπραξη» με όσους στήριξαν το Μνημόνιο, δεν θα...
συναινέσει σε εξω-θεσμικές λύσεις ούτε συνεργασίες με «ανύπαρκτες πολυκατοικίες».
Οξύτατος ο λόγος του προέδρου της Ν.Δ, επιχειρεί να βάλει τέλος στα όποια σενάρια διοχετεύονται, αλλά και σε δηλώσεις στελεχών του και άλλων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Η σύντομη εισήγησή του για τα κυβερνητικά σενάρια, έχει ως εξής:
«Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος μέσα στην Ελλάδα και επαληθεύεται και στην Ευρώπη, εκεί που έδωσα αγώνα για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της,
Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική περιέρχεται σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα,
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ περιέρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση,
Την ώρα που ετοιμάζουμε την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, του οικονομικού μας προγράμματος, το Ζάππειο-ΙΙ, που θα αποτελέσει τη μόνη εναλλακτική λύση από τα σημερινά αδιέξοδα, που μας έχει η κυβέρνηση,
Την ώρα που το κόμμα μας κάνει το επόμενο βήμα και είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν,
Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα ήθελα να πω ότι κάποιοι προσπαθούν, υστερόβουλα και άκομψα, να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα, στη Νέα Δημοκρατία, για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακτική λύση. Ξέρω γιατί το κάνουν...          
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του.
Ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ «συμπράξεις» με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της.
Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις.
Υπενθυμίζω ότι εκλέχθηκα για να τα αλλάξω όλα. Για να δώσω προοπτική σε ένα κόμμα που βγήκε από δεινή ήττα...
Και Ελπίδα στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο...
Αυτό ακριβώς κάνω. Και σε αυτό δεν πρόκειται να συμβιβαστώ.
Δεν με πτοεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας, ούτε η απόκρυψη της αλήθειας, ούτε η παραπλάνηση της κοινωνίας με διάφορα μυθεύματα που συστηματικά προωθούνται.
Ούτε, ασφαλώς, με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας... ανύπαρκτης «πολυκατοικίας».
Απευθύνομαι σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.  Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού. Θα κερδίσουν και στην Ελλάδα!
Θα κερδίσουν και το λαό μας, που έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο παλιό που τέλειωσε. Και θέλει να πιστέψει στο καινούργιο που έρχεται.
Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη.
Αλλά αυτή την εμπιστοσύνη στο καινούργιο, είμαστε αποφασισμένοι να του τη δώσουμε. Κι όσοι προσπαθούν να μας εμποδίσουν ή να μας εκτρέψουν, θα πάρουν την απάντησή τους. Δεν παίζω μικροκομματικά παιγνίδια, ούτε ασχολούμαι με τις κακές συνήθειες της μικροπολιτικής. Δεν  χρωστάω σε κανένα! Παρά μόνο στον Ελληνικό λαό: Την Ελπίδα που του υποσχέθηκα!» 
Πηγή: www.eklogika.gr