3 Φεβ 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Η παρουσία των μελών ήταν ελάχιστη (συμμετείχαν γύρω στους 35 Συναδέλφους).
Το αποκαρδιωτικό, όμως, Συνάδελφοι, ήταν η τραγική φιγούρα του προέδρου του Συλλόγου μας ο οποίος... απέδειξε ότι δεν έχει γνώσεις, δεν έχει θέσεις, δεν έχει συνδικαλιστικό ανάστημα, μα πάνω από όλα δεν σέβεται τη θέση του.
Δε θα ασχοληθούμε με τον εν λόγω Συνάδελφο, γιατί το μόνο που κατάφερε να αποδείξει ήταν το ότι έγινε ο δούρειος ίππος των Αθηνών, προκειμένου να αλωθεί ο Σύλλογος και να φιμωθεί. Δυστυχώς γι’ αυτόν κατάφερε να αποδείξει ότι είναι συνδικαλιστικός νάνος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
τη χρονιά που πέρασε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ, με την ανοχή αν όχι την ευλογία της ΠΑΣΚΕ, «κατάφεραν»:
-         Να αφαιρέσουν από τη μισθοδοσία - εισόδημά μας σε ετήσια βάση, 25% τουλάχιστον.
-         Να κάνουν επιδρομή στις εργασιακές σχέσεις και καταργήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις.
-         Να μειώσουν τις οργανικές θέσεις 2.731 από 11.428 σε 8.697, με ποιο σκεπτικό άραγε;  Μάλλον δε έπεται και η συνέχεια.
-         Να πάρουν απόφαση για το ξεπούλημα του Οργανισμού (ποσοστό 39% συν το Μάνατζμεντ).
Και δεν σταματούν εδώ, τώρα σχεδιάζουν να φορτώσουν την ανικανότητά τους στους εργαζόμενους (λόγω μείωσης εσόδων) και θα ξαναβουτήξουν στις τσέπες μας. Τις «χορηγίες Ρόκκου», οι οποίοι είχαν σχέση με τα ΕΛΤΑ και της παρέας τους, θέλουν να τις πληρώσουμε εμείς.
Ζούμε τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ σε όλο της το μεγαλείο.
Ø     Τώρα οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ τι έχουν να μας πουν;
Ø     Γιατί δεν αντιδρούν δεν είναι μισθοσυντήρητοι και αυτοί; 
Ø     Που είναι οι καλύτερες μέρες που εξαγγέλλανε στηρίζοντας την κομματική τους προέλευση και διεκδικώντας την ψήφο μας;
Ø     Τι είδους διαχείριση της πρόσκαιρης συνδικαλιστικής τους πλειοψηφίας κάνουν;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
μπροστά στη διαφαινόμενη νέα μείωση των μισθών μας παρουσιάζεται κύμα αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων έμπειρων  Συναδέλφων. Αυτοί που φεύγουν δεν αντικαθίστανται με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται αφόρητη.
Οι πελάτες με αυτήν την κατάσταση που επικρατεί οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον ανταγωνισμό και μας καταμαρτυρούν τα «χίλια – μύρια».
Η Διοίκηση του Οργανισμού είναι βαθειά νυχτωμένη. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Τέλος του μήνα αποχωρούν περίπου 100 ΕΣ/ΟΧ και στη θέση τους σχεδίασαν να προσλάβουν μόνο 40 ΕΣ/ΟΧ. Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσει; Αν δεν μπορεί να ξυπνήσει τουλάχιστον ας μας αδειάσει τη γωνιά.
Δε θα επιτρέψουμε να χάσουμε τη δουλειά μας από την ανικανότητα των διοικούντων και από τις παρεμβάσεις της παραδιοίκησης.
ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ
ΚΛ2 – ΕΣΩΤ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ