30 Δεκ 2010

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε απλήρωτη εργαζόμενη‏

Μας το έστειλε ο Σταύρος: 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε απλήρωτη εργαζόμενη
Από τη χτεσινή παράσταση στη ΔΕΗ στην Κηφισιά
Την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε απλήρωτη εργαζόμενη γυναίκα, που μόνη της σπουδάζει παιδί στην επαρχία, απαίτησε και πέτυχε η αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, χτες, στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κηφισιά.Η γυναίκα, που μεγάλωσε και σπουδάζει σήμερα το παιδί της, δουλεύει πολύ σκληρά ως καθαρίστρια, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε δύο δουλειές και παρ' όλα αυτά, με δυσκολία μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Η ΔΕΗ, αδιάφορη για την κατάσταση που ζούσε η γυναίκα και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει, της έκοψε το ρεύμα από τον... περασμένο Αύγουστο!
Η ΔΕΗ, παρά το ότι έμαθε από την ίδια, που ζήτησε διακανονισμό για το χρέος των 1.100 ευρώ, ότι ήταν απλήρωτη τρεις μήνες και γι' αυτό δεν μπορούσε να εξοφλήσει το λογαριασμό, ζητούσε για την επανασύνδεση 860 ευρώ ως πρώτη δόση... Οπως είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, «αν είχα τα 860 ευρώ...».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως ορίζεται από το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα: Αδυναμία εξόφλησης γιατί το ποσό που ζητείται είναι το ίδιο και ο χρόνος αποπληρωμής είναι σύντομος. Τελικά, η μαζική αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ, που προκάλεσε μάλιστα και δυσανασχέτηση στους αρμόδιους, περιόρισε την άμεση καταβολή στα 400 ευρώ και την προκαταβολή στα 200 ευρώ.
Πάντως, η αδυναμία ανέργων, χαμηλόμισθων εργαζομένων, απολυμένων και συνταξιούχων να αντεπεξέλθουν οικονομικά, όλο και θα πολλαπλασιάζεται, με δεδομένα και τα νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.